Strelska tekma v okviru LGB Kozjak

V nedeljo, 24. 6. 2018, je potekala tradicionalna strelska tekma v lovski kombinaciji, in sicer v streljanju na glinaste golobe Atrap in tekmovanje z MK puško v dveh kategorijah in sicer člani in veterani. Čeprav lovsko gojitvenih bazenov (LGB) zakonsko ni več, se stara tradicija ohranja še naprej. LGB Kozjak tako sestavljajo lovske družine Gaj nad Mariborom, Vurmat in Boč na Kozjaku.

Letos je bila organizatorka LD Boč na Kozjaku, ki je skupaj z LD Vurmat in Gaj nad Mariborom pripravila vse, da je tekmovanje steklo, super potekalo in se odlično končalo.

Vodstvo LGB Kozjak se vsako leto sestane in opredeli skupne naloge tekočega leta od skupnega nastopanja pri javnih razgrnitvah, dejavnosti v okviru POZUL-a, skupne razstave in izobraževanja po različnih tematikah. Vsaka lovska družina eno leto vodi predsedovanje in dejavnosti v okviru LGB Kozjak.

V okviru priprav na letošnjo tekmo je bil organiziran tudi skupni trening, ki se je, tako kot tekmovanje, odvijal na strelišču LD Vurmat. Vsaka ekipa je štela sedem tekmovalcev, v vsaki kategoriji pa se je najslabši rezultat posameznika črtal iz skupne uvrstitve.

Vodja tekmovanja je bil strelski referent LD Boč na Kozjaku, Matjaž Ozanič, ki tudi tokrat brez mentorskega dela Franca Ozaniča verjetno ne bi zmogel težkega bremena. Tekmovanje je otvoril, kasneje podelil priznanja in zaključil uradni del, starešina LD Boč na Kozjaku, Rado Triplat.

Rezultati ekip in posameznikov:

EKIPNA UVRSTITEV – ČLANI

  1. mesto ekipa LD Gaj nad Mariborom

  2. mesto ekipa LD Vurmat

  3. mesto ekipa LD Boč na Kozjaku

POSAMEZNA UVRSTITEV – ČLANI

  1. mesto Darjan Vesenjak, LD Gaj nad Mariborom

  2. mesto Marko Cepec, LD Vurmat

  3. mesto Marko Rožman, LD Gaj nad Mariborom

EKIPNA UVRSTITEV – VETERANI

  1. mesto ekipa LD Vurmat

  2. mesto ekipa LD Gaj nad Mariborom

  3. mesto ekipa LD Boč na Kozjaku

POSAMEZNA URVSTITEV – VETERANI

  1. mesto Marjan Jurše, LD Gaj nad Mariborom

  2. mesto Anton Črnko, LD Vurmat

  3. mesto dr. Srečko Felix Krope, LD Boč na Kozjaku

Po vseh rezultatih je odšel prehodni pokal, tokrat popolnoma novi, v roke ekipi LD Gaj nad Mariborom.

Čestitke vsem sodelujočim, zlasti pa najboljšim-tega dne.

Posebej se zahvaljujemo LD Vurmat, ki je tudi tokrat gostil vse tekmovalce in tudi organizatorje na njihovem strelišču in čudovitem lovskem domu.

Dober pogled.

dr. Srečko Felix Krope

tajnik LGB Kozjak

 

 

Shrani permalink.

Comments are closed.