Dobrenjski krajani in lovci z roko v roki

Ob letošnjem dnevu državnosti so se krajani Dobrenja srečali s člani zelene bratovščine LD Pesnica-Jarenina. Zbrali so se pri lovski koči v Dobrenju, kjer je o njihovem 11-letnem  vzornem sodelovanju spregovorila  predstavnica Odbora krajanov Spodnjega Dobrenja Klavdija Samogy Simonič. Dobrenjčani so z lovci vzpostavili trdno sodelovaje in skupaj z njimi izvedli veliko uspešnih spomladanskih čistilnih akcij. Njihovemu zgledu so sledili v mnogih delih občine, letos pa se je v čistilno akcijo organizirano vključila še OŠ iz Pesnice. Kot je poudarila Klavdija Samogy Simonič, so jim lovci vedno prisluhnili in aktivno pomagali. Zato so se jim krajani Dobrenja na poseben način zahvalili s tem, da so jim podarili drog z zastavo, ki so jo svečano razobesili pred lovsko kočo v Dobrenju. Svečanosti so se poleg krajanov udeležili številni člani LD Pesnica- Jarenina na čelu s starešino Dušanom Ivičakom. Ta se je krajanom zahvalil za pozornost in napovedal novo, še uspešnejše  poglavje medsebojnega sodelovanja v dobro čiste narave in varstva okolja, kot ene od prednostnih nalog zelene bratovščine.

M.T.

Fotografija: Pred lovsko kočo v Dobrenju je zaplapolala slovenska zastava (Marjan Toš)