Občni zbor Lovsko kinološkega društva Ptuj-Ormož

LKD Ptuj-Ormož je 29. marca 2018 s pričetkom ob 17. uri pričela z izvedbo svojega rednega letnega občnega zbora. Za lokacijo pregleda opravljenega dela so izbrali lovski dom LD Sveta Marjeta niže Ptuja. Temu ustrezno je vabljene nagovoril in lepo pozdravil starešina LD, Alojz Žiher, ki je med drugim izrazil tudi svoje stališče glede izvedbe tradicionalnih tekem Sv. Huberta. Slednja se je že vrsto let zapored odvijala prav v tej LD.

Predsednik LKD Ptuj-Ormož je podal svoje poročilo v sklopu vseh ostalih pripravljenih poročil. Problematika je enaka kot v preteklih letih in delo je potekalo v okviru programa. Ocenil je, da bi lahko bilo več komunikacij med LKD in LD. Člani se uspešno udeležujejo tekem, razstav in vzrejnih pregledov. Izpostavil je tekmo Sv. Huberta, ki je uspešna in istočasno velik organizacijski zalogaj. Ugotavlja, da LKD zagotavlja vse za uspešno delo kinologov v lovskih družinah. Zahvalil se je vsem za prispevek za uspešno delo LKD.

Kot gostje so bili prisotni predsednik ZLD Ptuj-Ormož, predsednik Kluba ljubiteljev ptičarjev in predstavnika LKD Maribor.

Priznanja oziroma kinološka odlikovanja KZS so prejeli:

  • Marjan Lah, srebrni znak za kinološke zasluge,
  • Male Bogomir, srebrni znak za kinološke zasluge,
  • Franc Šalamun, II. Red za kinološke zasluge. 

In potem se je srečanje nadaljevalo v sproščenem vzdušju še naprej.

dr. Srečko Felix Krope,

predsednik ZLD Ptuj-Ormož

Shrani permalink.

Comments are closed.