Obnovitveno usposabljanje za lovske čuvaje v Mostu na Soči

V sredo, 21. marca 2018, je Komisija za lovsko čuvajske izpite v sodelovanju z Lovsko zvezo Gornje Posočje opravila obnovitveno usposabljanje za lovske čuvaje iz LD tega območja. Usposabljanje je potekalo v osnovni šoli Dušana Muniha v Mostu na Soči. Obnovitvenega usposabljanja se je udeležilo preko 95 lovskih čuvajev.

Nosilci posameznih tem so bili:

• Peter Skoberne iz MOP,
  • Sašo Novinec iz MKGP,
  • Igor Simšič iz lovske inšpekcije in
  • Srečko Felix Krope iz LZS.

Vse vsebine so objavljene v članskem delu aplikacije Lisjak pod »Dopolnilno usposabljanje lovskih čuvajev«, kjer so tudi vsebine predhodnih usposabljanj in so kot take primerne teme tudi za delo istoimenskih komisij področnih lovskih zvez in tudi za usposabljanje v okviru lovskih družin.

V letošnjem letu bo obnovitveno usposabljanje potekalo še v Celju, in sicer 12. 4. 2018 s pričetkom ob 17.00 uri. Prijave so preko aplikacije Lisjak »izobraževanja«.

Udeleženci so na usposabljanju aktivno sodelovali, za kar se jim v imenu komisije tudi zahvaljujem. Predstavljeno jim je bilo tudi predvideno delovanje novoustanovljene komisije za lovsko čuvajsko službo v okviru UO LZS.

Dr. Srečko Felix Krope,

predsednik komisije