Nekaj utrinkov z odprtja razstave Zeleni most v Zlatorogovi galeriji

V sredo, 13. septembra 2017, je v Zlatorogovi galeriji na sedežu Lovske zveze Slovenije potekalo odprtje razstave “Zeleni most” različnih avtorjev. Idejni vodja projekta “Zeleni most” je gospod Branko Žunič, za glasbeno popestritev na odprtju pa je poskrbela pevska skupina Binklarji. Razstavo je odprl predsednik LZS, mag. Lado Bradač, na ogled bo vse do začetka oktobra, vsak delovnik med 9. in 13. uro. Vljudno vabljeni.

Na razstavi se predstavlja 24 avtorjev, ki so ustvarjali na likovni koloniji v sklopu Zelenega mosta, prireditve, ki je pod idejnim vodstvom Branka Žuniča potekala junija letos v Novem Kotu v občini Loški Potok. Tematika razstavljenih del je večinoma narava in sobivanje ljudi in živali. Likovniki s svojimi deli prihajajo iz različnih krajev Slovenije, dva avtorja sta iz Hrvaške. Slike so izdelane v različnih tehnikah od akrila, akvarela do olja, Peter Polončič Ruparčič se predstavlja z malo plastiko v papirmaše tehniki, Branko Žunič pa s kipom iz železa.

Namen razstave je ponovno opozoriti na potrebo po dogovarjanju in iskanju možnih rešitev, da bi bilo sobivanje vseh deležnikov v naravi čim lažje. To pove tudi naslov Zeleni most, saj je to ime za umetne prehode živali pred prometnic, ki pa jih v Sloveniji pravzaprav ni. Večina avtorjev ne prihaja iz lovskih vrst, a so vsi veliki ljubitelji narave in jim ni vseeno, kaj se z njo dogaja. Avtorji so svoja dela odstopili v dobrodelne namene, zato bo nekaj od razstavljenih del prispevanih tudi za prihajajoči 4. Dobrodelni ples LZS, ki bo potekal 27. oktobra v Begunjah na Gorenjskem.

Ž

Shrani permalink.

Comments are closed.