Odlični rezultati ekipe LZS na 10. Evropskem prvenstvu v lovski kombinaciji na Madžarskem

Na strelišču Sarlospuszta v kraju Tatárszentgyörgy na Madžarskem je od 30. junija do 2. julija 2017 potekalo 10. Evropsko prvenstvo v lovski kombinaciji, na katerem je sodelovalo enajst ekip iz šestnajstih držav oziroma skupaj 193 strelcev. Ekipo Lovske zveze Slovenije je zastopalo trinajst strelcev, ekipa pa je bila letos izbrana na podlagi štirih izbirnih tekmovanj, ki so potekala na strelišču Gaj – Pragersko.

Strelci ekipe LZS so na prvenstvu dosegli odlične rezultate, še zlasti ekipa LZS v sestavi Hlebš Matjaž, Kersnik Mitja, Sadek Boštjan, Finkšt Miha, Škrl Janez in Pintar Anže, ki je zasedla 3. mesto v golobih 1888 točk, 6. mesto v streljanju z risanico na 100 m in tarčo bežeči merjasec 1913 točk in 4. mesto v kombinaciji 3801 točk. V kategoriji veterani je 6. mesto dosegel Kersnik Mitja in 8. mesto Urbančič Bojan. Skupna razvrstitev je ekipi LZS prinesla dva vrhunska rezultata – 7. mesto Sadek Boštjan in 8. mesto Hlebš Matjaž, ostali strelci pa so bili v prvi polovici od 193 strelcev.

Selektor ekipe LZS, Matija Janc, iskreno čestita vsem članom ekipe za dosežene rezultate, tovariško enotnost in prijateljstvo, iskreno se zahvaljuje Lovski zvezi Slovenije ter vsem sponzorjem, Hamex, d. o. o., Arex, d. o. o., Gorenjska gradbena družba, d. d., Lab Commerc, d. o. o., RWS, 5.11 in PELTOR, ki so prispevali sredstva in opremo za udeležbo ekipe LZS na prvenstvu. Upa, da so si z letošnjim uspešnim nastopom in častnim zastopanjem naše države ter slovenske krovne lovske organizacije zaslužili sodelovanje in pomoč tudi v letu 2018, ko bo enajsto Evropsko prvenstvo v lovski kombinaciji na strelišču Piancardato v Italiji.

Shrani permalink.

Comments are closed.