Lovski kulturni večer Postojnsko Bistriške ZLD za pomoč družini pokojnega člana

V petek, 24. februarja 2017, je v dvorani Doma na Vidmu v Ilirski Bistrici potekal lovski kulturni večer Postojnsko Bistriške zveze lovskih družin (PB ZLD), ki je bil obarvan z dobrodelno noto za Nika in Klaro, otroka pokojnega člana LD Bukovca. Dogodka se je udeležilo prek 250 članov PB ZLD.

Prisotne sta pozdravila in nagovorila tudi župan občine Ilirska Bistrica, Emil Rojc, ter mag. Aleš Klemenc, predsednik Postojnsko Bistriške zveze lovskih družin in podpredsednik LZS.

Zamisel o lovskem kulturnem večeru je zorela že nekaj časa. Uresničena je bila z željo, da se bo še ponovila in pomenila druženje vseh 15 lovskih družin, ki so članice te področne lovske zveze. Hkrati je večer predstavljal spodbudo in motivacijo lovstva, ki je dejavnost trajnostnega gospodarjenja z divjadjo.

Prireditev se je pričela s slavnostnim mimohodom praporov LZS, PB ZLD, LKD Postojna in 15 praporov lovskih družin, članic PB ZLD, ki skupno združuje lovske družine z več kot 1000 člani na območju občin Postojna, Pivka, Divača in Ilirska Bistrica.

Na prireditvi so sodelovali:

Lovski oktet Javorniki

Notranjski rogisti

Sekcija oponašalcev jelenjega rukanja pri LZS

dramski igralec Konrad Pižorn Kondi

Ansambel Biseri

Orkester Nika Polesa

Od prisotnih udeležencev ter župana Občine Ilirske Bistrica, Emila Rojca, ter podžupana, Petra Štavarja, je PB ZLD prejela visoke pohvale in podporo za izvedeno pomembne prireditve na področju lovstva. Podporo in visoko pohvalo sta izrazila tudi predsednik LZS, mag. Lado Bradač, in predsednik Komisije za lovsko kulturo pri LZS.

Na prireditvi zbrane prostovoljne prispevke v višini 1.190 eur je organizacijski odbor prireditve predal v šolski sklad OŠ Rudolfa Udoviča, Pograd. Sredstva bodo namenjena Niku in Klari, otrokoma pokojnega člana, za kar se je ravnatelj Milan Dekleva iskreno zahvalil.