Izšla je knjižica Vozni redi v Alpah 2015

Izšla je knjižica Vozni redi v Alpah, ki jo je skupaj še z 21 partnerji pripravila Cipra Slovenija, društvo za varstvo Alp.

Izdajatelji knjižice želijo povečati uporabo javnega potniškega prometa, ki je primeren ne samo za turiste, ampak tudi za domačine.

Problem v alpskem prostoru niso le emisije onesnaževalcev in hrup, pač pa tudi raba prostora. Parkirane pločevine je namreč povsod preveč – pred domačim pragom in na turističnih območjih. Trajnostna mobilnost v našem alpskem prostoru je torej zelo pomembna, tako za sedanjo kot tudi za prihodnje generacije. Javni potniški promet pa predstavlja pomembno alternativo osebnemu prometu.

Knjižica vsebuje pregled voznih redov vseh linij avtobusnega in železniškega prometa, žičnic in ladij na območju slovenskih Alp in v delu Avstrije. Novost v letošnji izdaji je tabela izposoje koles, s katero želijo poudariti pomen kolesarskega udejstvovanja v prometu. V knjižici so poudarili tudi turistične centre v posameznih krajih s kontakti, kjer uporabnik pridobi splošne informacije o samem kraju.

http://www.cipra.org/sl/publikacije/vozni-redi-v-alpah-2015-1

Izdajatelji knjižice: CIPRA Slovenija, Stalni Sekretariat Alpske konvencije, Javna agencija SPIRIT Slovenija, Planinska zveza Slovenije, Triglavski narodni park, TIC Ljubljana, TIC Kranj, TIC Radovljica, Turizem Bled, Turizem Bohinj, LTO Kranjska Gora, LTO Bovec, LTO Sotočje, TIC Idrija, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik, TIC Jesenice, Turizem Škofja Loka, Javni zavod SPOTUR Slovenj Gradec, TIC Logarska dolina, TIC Jezersko, TPIC Tržič in Kärnten Bus GmbH.

Shrani permalink.

Comments are closed.