Zadnje novice

• Lovske družine, že imate brezplačni dostop do aplikacije I-Trophy? Vse članice Lovske zveze Slovenije imate na voljo licenco za brezplačni dostop do mobilne aplikacije I-Trophy za ocenjevanje lovskih trofej v okviru izvajanja nalog javne službe na področju trajnostnega gospodarjenja z divjadjo. Pogled v aplikacijo I-Trophy. Vir: www.i-trophy.com Kako do licence za I-Trophy?1 ... 31. 1. 2023
  • V Zlatorogovi galeriji na ogled razstava ob 50-letnici Fotokluba Diana Fotoklub Diana že pol stoletja združuje naravoslovne fotografe in se ob tem jubileju predstavlja z razstavo več kot 30 fotografij, ki si jih do marca lahko ogledate v Zlatorogovi galeriji, na sedežu Lovske zveze Slovenije. Foto: Zdravko Turk Fotografsko razstavo sta 19. januarja slavnostno ... 30. 1. 2023
  • Obvestilo LD: odvoz povoženih živali s cest in železnic Glede odvoza povoženih živali s cest in železnic lovske družine ponovno obveščamo, naj dosledno izvajajo 11. člen Zakona spremembah in dopolnitvah Zakona o divjadi in lovstvu (Uradni list RS, št. 17/2008). Foto: Andrej Miklavčič Ta v tretjem odstavku 45. člena določa: "Policija, upravljavci cest ... 27. 1. 2023
  • SPET ODPRTO: obnovitveni tečaj za usposobljeno osebo in dopolnilno izobraževanje za lovske čuvaje v e-izvedbi V e-izvedbi sta vam na ponovno na voljo dve izobraževanji, in sicer obnovitveni tečaj za usposobljeno osebo in dopolnilno izobraževanje za lovske čuvaje. Izobraževanji sta odprti od 26. januarja do 15. februarja. Foto: Gregor Bolčina Predavanje ne poteka v živo. Udeleženci poslušajo posneto predavanje ... 26. 1. 2023
  • Projekt ‘Spoznaj lovca’ Savinjsko Kozjanska zveza lovskih družin Celje in Mladinski center Celje sta se povezala in pripravila skupni projekt 'Spoznaj lovca', ki bo usmerjen predvsem v osveščanje mladih o pomenu lovstva za lokalno okolje in lokalno skupnost. Foto: vir Mladinski center Celje S projektom, ki ... 19. 1. 2023
  • Obetajo se spremembe lovske zakonodaje – prostoživeče živali pod skrbnim varstvom države So potrebne spremembe sistema upravljanja z zavarovanimi vrstami? Kakšne novosti zakona o divjadi in lovstvu se obetajo? Je napočil čas za nadgradnjo nalog in pooblastil lovskega čuvaja? Ali nas afriška prašičja kuga še ogroža? Kako podnebne spremembe in onesnaženje ter nesonaravni gradbeni ... 18. 1. 2023

Arhiv po letih