Koledar dogodkov

Meddružinska tekma LD Vinski vrhovi

18. 6. 2022 19. 6. 2022, Ves dan

Lovska družina Vinski vrhovi, v okviru krajevnega praznika Miklavž pri Ormožu, prireja tradicionalno tekmovanje na glinaste golobe, ki bo dne 18. in 19. 6. 2022 na strelišču LD v Miklavžu pri Ormožu.

V soboto, 18. 6. 2022, od 16.00 dalje poteka trening z možnostjo tekmovalnih nastopov.

V nedeljo, 19. 6. 2022, od 09.00 dalje pa samo tekmovalni nastopi. Prva nagrada 200 €, druga nagrada 150 € in tretja nagrada 100 €. Nagrade bodo tudi praktične.

V ekipnem tekmovanju, ekipo sestavlja 5 strelcev z iste LD, se strelja na 10 izpuščenih golobov v športnem položaju. Za rezultat se štejejo 4 najboljši strelci, rezultat najslabšega se črta. Prijava ekip v nedeljo do 14.00. Pri končni razvrstitvi se v primeru enakega rezultata upošteva rezultat petega strelca. Tekmuje se do 18.00.

V pokalnem tekmovanju se strelja na 10 izpuščenih golobov, športni položaj. Število prijav je neomejeno. V primeru enakega rezultata se za razvrstitev šteje naslednja boljša serija. Tekmovanje traja do 18.00 ure.

V nagradnem tekmovanju se strelja na 10 izpuščenih golobov, športni položaj. Število prijav je neomejeno. V primeru enakega rezultata se za razvrstitev upošteva naslednja boljša serija strelca. V primeru enakih rezultatov po navedenem kriteriju se upošteva čas prijave (kdo je prej prijavljen). Tekmuje se do 18.00.

V tekmovanju veteranov (nad 60 let) se strelja na 10 golobov, športni položaj, število prijav je neomejeno. V primeru enakega rezultata se šteje naslednja najboljša serija. Tekmuje se do 18.00.

V tekmovanju na odojka (nedelja-lovski položaj) se strelja v parih na 5 glinastih golobov (oba skupaj 10). V primeru enakega rezultata pari razstreljujejo do končne odločitve. Začetek tekmovanja je ob 19.00.

Za vse informacije smo vam na voljo na telefonu: 040 768 040-Anton Šnajder.

Obvezno: prijave ekip LD s seznamom strelcev pošljite na mail srecko.krope@siol.net do 17. 6. 2022.

VABILO