Dom v Dobravi (do)končno lovski

Na zboru lovcev Lovske družine (LD) Dobrava v Slovenskih goricah, ki jo vodi starešina Franc Slekovec, so postregli z zaključno informacijo, da je dokončno urejeno vprašanje lastništva lovskega doma sredi Dobrave.

Lovci iz LD Dobrava so si oddahnili – dom je končno njihov. Foto: Marjan Toš

Dolga leta so urejali zemljiško-knjižno problematiko, saj za novi lovski dom ob začetku gradnje lovci niso imeli ne lokacijskega in ne gradbenega dovoljenja, prav tako niso bili lastniki zemljišča, na katerem so dom zgradili. Po večletnih naporih je posebna projektna skupina, ki jo je vodil gospodar LD Dobrava Vlado Steinfelser, ugriznila v kislo jabolko in se lotila dela. Steinfelserju je uspelo pridobiti vso potrebno dokumentacijo, tako sta zemljišče in lovski dom dokončno vpisana v zemljiško knjigo in sta odslej tudi uradno last LD Dobrava. Za te napore so se mu na zboru lovcev javno zahvalili in ga predlagali za odlikovanje Lovske zveze Slovenije. Dobil naj bi red za lovske zasluge III. stopnje.

36-članski kolektiv zelene bratovščine iz osrednjih Slovenskih goric si je tako oddahnil, odslej bo vse moči še bolj namenjal delu v lovišču in uresničevanju koncesijske pogodbe. Zaradi velikih sprememb v naravnem okolju bodo še okrepili sodelovanje z lastniki kmetijskih in gozdnih zemljišč. Pri ohranjanju habitatov divjadi bodo tesneje sodelovali tudi z naravovarstvenimi organizacijami in z obema lokalnima skupnostnima, na območju katerih se razprostira njihovo lovišče, to je z občinama Cerkvenjak in Sveta Trojica.

Marjan Toš

Shrani permalink.

Comments are closed.