Lovci dobro sodelujejo s šolo in krajani

V Krajevni skupnosti Šentilj v Slovenskih goricah, ki je del istoimenske občine, so ob krajevnem prazniku 2. septembra, pripravili bogat program prireditev pod skupnim naslovom Ilgovo 2022. Farni zavetnik njihove župnijske cerkve je namreč svetnik sv. Ilija. 

Šentiljski lovci so se z domačini množično družili pri lovskem domu v Dobrenju. Foto: arhiv LD Šentilj

V  teden dni trajajočem bogatem dogajanju so vključili množico kulturnih in športnih dogodkov, pohodov, glasbenih večerov in koncertov. Predstavila so se tudi vsa krajevna društva in tudi domača Lovska družina (LD) Šentilj pod vodstvom starešine Marjana Vernika. Šentiljski lovci so v okviru Ilgovega 2022 pripravili zelo uspešen Dan odprtih vrat lovskega doma in pritegnili preko 250 učencev tamkajšnje OŠ Rudolfa Maistra Šentilj. 

Mladi so temeljito spoznali vlogo in pomen lovstva danes. Po srečanju z mladimi so se šentiljski lovci pri lovskem domu v Dobrenju srečali še s številnimi krajani. Lovski dom je bil pretesen za vse, je povedal Vernik. LD Šentilj šteje 35 članov in gospodari z 2.233 hektari nižinskega slovenskogoriškega lovišča. V njem je največ srnjadi, pojavljajo pa se tudi divji prašiči, šakali, bobri in lisice. Mala divjad je tudi pri njih v velikem upadanju. Zato pa lovci tem bolj skrbijo za ohranjanje njenega življenjskega okolja in izvajajo mnoge ukrepe za njeno ohranitev.

K temu očitno znajo pritegniti tudi mlade, ki so se letos množično udeležili dneva odprtih vrat. Prišlo  je kar 250 učencev z učitelji spremljevalci, ki so v petih delovnih skupinah dodobra spoznali celovito dejavnost, vlogo in poslanstvo LD Šentilj. Lovci so bili nad tolikšnim obiskom presenečeni, a hkrati veseli, da je med mladimi toliko zanimanja za delovanje zelene bratovščine. Dan odprtih vrat šentiljskih lovcev je podprl tudi župan občine Šentilj Štefan Žvab.

Marjan Toš

Mladi so izdelali krmišče za fazane in solnico za srnjad. Foto: arhiv LD Šentilj
Shrani permalink.

Comments are closed.