Predstavitev zbornika »Slovenski lovci v vojni za Slovenijo«

Vljudno vas vabimo na predstavitev zbornika »Slovenski lovci v vojni za Slovenijo«, ki bo v torek, 20. decembra 2016, ob 10:30 v Zlatorogovi galeriji, na Lovski zvezi Slovenije, Župančičeva 9, Ljubljana.

Ob 25-letnici vojne za Slovenijo je Lovska zveza Slovenije izdala zbornik spominov, pričevanj in dokumentov o sodelovanju članov lovske organizacije v vojni za Slovenijo leta 1991. Delo »Slovenski lovci v vojni za Slovenijo« predstavlja dragocen dokument o prispevku članov lovske organizacije v enem ključnih trenutkov novejše narodove zgodovine. Šlo je za posamično odločitev članov kot tudi za kolektivno odločitev organizacije, da bo v duhu domoljubja in pripadnosti domovini ukrepala častno in srčno – ne glede na morebitne posledice takšne odločitve. Slovenski lovci so s tem potrdili eno temeljnih usmeritev svoje organizacije iz njenega najzgodnejšega obdobja, namreč, da bodo poleg varovanja narave skrbeli tudi za narodno usmeritev.

Zbornik, ki obsega 272 strani velikega formata in je izšel v nakladi 2.500 izvodov, bo predstavil urednik dr. Marjan Toš. Prisotni pa bodo tudi člani uredniškega odbora in avtorji prispevkov.

 

Shrani permalink.

Comments are closed.