Slavnostna podelitev plaket glasila Lovec

V prostorih Tehničnega muzeja Slovenije v Bistri smo v četrtek, 10. marca 2016, slavnostno podelili zlati, srebrne in bronaste plakete glasila Lovec.

Minili sta že praktično dobri dve desetletji, odkar so bile podeljene zadnje plakete glasila Lovec posameznikom, ki so s svojimi strokovnimi, literarnimi članki, likovnimi ali fotografskimi avtorskimi deli v našem glasilu Lovec bistveno prispevali k napredku lovske misli, pisane besede v Sloveniji ali celo na mednarodnem področju. Za take prispevke so namenjene plakete revije Lovec, kakor navaja pravilnik o odlikovanjih LZS. Uredniški odbor je na svojih sejah v preteklem letu odločil, da  ponovno izročimo priznanja najbolj zaslužnim posameznikom, ki so v preteklem obdobju spet ali na novo poglavitno prispevali k obveščenosti članstva, strokovnosti, lepi pisani besedi, opremi s slikovnim gradivom in obliki glasila Lovec.

V prostorih Kočijažnice smo podelili dve zlati, osemnajst srebrnih in enaintrideset bronastih plaket. Dobitnika zlate plakete sta Dr. Arpad Köveš, dolgoletni delaven dopisnik v naše glasilo in od leta 2012 predsednik Uredniškega odbora Lovca ter Janez Papež, ki je prispeval gotovo več kot tisoč, sprva črno-belih nato pa barvnih vrhunskih fotografij narave, divjadi in zavarovanih vrst. V Lovcu je bilo objavljenih tudi okrog trideset njegovih doživetij o  srečanjih z živalmi.

Samo slavnostno podelitev je popestrilo in oplemenitilo Kulturno umetniško društvo Prekmurski rogisti.

Nastop KUD Prekmurski rogisti

Uvodni nagovor predsednika LZS, mag. Lada Bradača, dobitnika bronaste plakete

Predsednik Uredniškega odbora LZS in dobitnik zlate plakete, dr. Arpad Köveš

 

Predsednik mag. Bradač je podelil zlato plaketu fotografu Janezu Papežu

Mag. Srečko Felix Krope je podelil zlato plaketo dr. Arpadu Kövešu

Na sliki od desne proti levi: predsednik LZS, mag. Lado Bradač, predsednik Uredniškega odbora LZS, dr. Arpad Köveš, urednik glasila Lovec, Boris Leskovic, dobitnik zlate plakete, Janez Papež in predsednik LZS med leti 2008 in 2016, mag. Srečko Felix Krope

Uigrana ekipa glasila Lovec, na sliki od desne proti levi: dr. Köveš, tajnica uredništva Eva Strajnar, urednik Boris Leskovic, lektorica Marjetka Šivic in tehnični urednik Milan Samar 

 

Avtor fotografij: Štefan Vesel

Shrani permalink.

Comments are closed.